keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Playtime Paris - Part 2: Finland goes Paris!

Playtime Paris messuilla Suomi oli edustettuna neljällä ständillä, joita edustivat Aarrekid, Kivat,  Mainio sekä Papu. Mainio kattaus konsanaan sanoisin! Näistä Aarrekid ja Kivat ovat olleet mukana kyseisessä tapahtumassa useamman kerran; Mainio ja Papu olivat puolestaan ensikertalaisia. Mikäli yrityksen suunta alalla on kohti kasvua, ulkomaan markkinoiden valloitus on edellytys tavoitteen saavuttamiseksi - tämä oli selkeä viesti. Suomalainen design erottui omalla selkeällä tyylillään edukseen.

Näistä neljästä pisimpään markkinoilla on vaikuttanut Kivat lastenvaatemerkki, tarjoten neulepäähineitä ja -asusteita aina vuodesta 1974 alkaen. Kaikki tuotanto tapahtuu Suomessa, Tampereella. Messuilla neulemallistoa oli esittelemässä Ranskan edustaja Riina Vuoristo. Tampereen kupeesta Nokialta löytyy myös graafisia unisex printtejä mallistoissaan suosivan, 2012 perustetun Papu Designin konttori. Tuotannon Papu Design haluaa säilyttää EU:n sisällä ja suurin osa heidän tuotannostaan tapahtuu Portugalissa, jonka tarjoamaan laatuun yritys on erittäin tyytyväinen, kertoi Papu Designin viestintää ja vastuullisuutta luotsaava Marja Kurkela. Portugalissa valmistuvat myös Aarrekidin vaatteet luomupuuvillasta, jota myös muut messuilla mukana olleet suomalaisyritykset käyttävät tuotannossaan. Materiaalivalinta on näkökulma, jonka havaitsin olennaisena tekijänä myös omalla osastollamme; ekologisuus on tärkeä kriteeri ostajien päätöksenteossa. Itselleni uusin tuttavuus, Mainio, on näistä yrityksistä myös iältään nuorin tullen markkinoille 2013. Kuvassa näkyvä viitta on ehdottomasti yksi omia suosikkejani. Makea! Eikö vain ;) Mainion tuotanto tapahtuu Intiassa. Mallisto koostuu rennoista, mukavista ja helppohoitoisista käyttövaatteista, joista voi aistia seikkailun makua.

Enkä tosiaan ole ainut, joka tätä Suomidesignia ihastelee. Aiemmin mainitsin jo kollegani LileSadin studiolta, mutta yksittäisenä bongauksena tämän lisäksi myös Hollannissa runsaasti lukijakuntaa keräävä Urban moms blogi, jonka Playtime Paris kirjoituksessa Mainio ja Papu ovat nostettuina 11 messusuosikin joukkoon!

Four Finnish brands were represented at Playtime Paris trade show with really nice collections. On the webpages you can get a closer look on the collections and on the ideologies of the companies. Represented companies were: 
Aarrekid - playful and stylish children clothes.
Kivat - a brand of children''s knitwear products.
Mainio - clothes that both children and their parents like, adventurous & easily inspired. 
Papu Design - graphic design, unisex prints and colors.

The names of all these companies are also nicely descriptive and playful, which won't so easily come clear for those who don't know Finnish language. So here a small vocabulary lesson to get into Finnish ;) Aarre=treasure (aarre + kid); Kivat = plural form for fun; Mainio = excellent; Papu = bean. 

PS. Also the Dutch Urban Moms blog noticed Finnish design and highlighted Mainio and Papu on blog post about  her 11 favorites at Playtime Paris! Thumbs up!

Welcome to Finland to explore more ;)

2 kommenttia:

  1. Haudebau! Ihanan raikkaita ja laadukkaan näköisiä tuotteita-kävikös kauppakin,että vaiva palkittaisiin? Tee äkkiä työshoppari sinnepäin,näyttää palaset loksahdelleen jo niin hienosti jo nyt paikoilleen-jookos?
    Yhtään kevättä?
    Muista kuvata,kuvata,kuvata.... Tarja

    VastaaPoista
  2. Kevättä on välillä ilmassa kovastikin, viime yö toi vain mukanaan lumipeitteen kaupungin ylle :) Eli vaihtelevaa! Hyvä kokemus oli messut ja eivätköhän yrittäjätkin tyytyväisiä! Ehdottomasti vaiva palkittu! Shoppareita ei olla varmaan kumminkaan kirjoittelemassa, mutta mainiota vaihdantaa tarjoaa tämä harjoittelu! Terkkuja sinne, tapaamisiin taas ! Itse asiassa melko piankin, vaikka voisin hieman pidempäänkin kyllä vielä viivähtää ;)

    VastaaPoista

Thanks for your words ;)