keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Time to play.. Playtime Paris! Kyllä - PARIISI

Tosiaan hieman yllättävää tai odottamatonta sisältöä tarjoaa loppuviikon agenda: luvassa messuilua Playtime Paris messuilla! Studio LileSadi esillä tuolloin Pariisissa, ja kalustoon kuulun myös minä! Aika huikeaa! Kaikki nämä ensihetket studiolla ovatkin olleet hyvin pitkälti messujen valmistelua. Tänään muun muassa rekvisiitan "rakentelua" ja tavaroiden pakkailua. Huomenna vielä viimeistelyt ja pian jo paikan päällä.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät messut on suunnattu jälleenmyyjille ja esillä lapsiin sekä äitiyteen liittyviä tuotteita (vaatetus, sisustus, lelut) - oletettavasti runsain määrin. Vastaavat tapahtumat löytyvät omina ajankohtinaan myös New Yorkista sekä Tokiosta. Mielenkiinnolla odotan etenkin sitä, että pääsee näkemään, mitä kaikkea ja millä tyylillä messuilla on esillä. Kuoseja, värimaailmaa, tuotevalintoja ja -ratkaisuja... Ja tietysti sitä, millaisen vastaanoton saamme :) Vaikka itse nyt olenkin vain tosiaan näihin loppuvaiheen järkkäilyihin ollut osallisena.

Osallistumiseni messuille selkeni siis vasta tänne saavuttuani eikä heti sittenkään. Ja silläpä edelleenkin mietin näinkö todella :D Ja myönnettäköön, että muutamia pieniä sekä hieman isompia käytännön seikkoja tähän reissuun vielä liittyy; juurikin oman osallistumisen järjestelyiden osalta, mutta katsotaan kuinka kaikki ratkeaa. Ei uskalla ennakkoon liikaa jännitellä, julkisesti ainakaan ;) Teen tarvittaessa jälkitsekkauksen tilanteesta.

Studio LileSadi will attend the Playtime Paris kids fashion fair this week, 31.1.-2.2.2015 and I got the  possibility to attend the fair as well! Really excited how it is going to be, what all I'm going to see and if it is offering some inspiration.. I surely believe it will and it will be an interesting experience! So the past days have involved all the preparations for the fair.

Kuvat / pictures: Playtime Paris & Studio LileSadi.

tiistai 27. tammikuuta 2015

This chair loves me !


Haagin reissulla piipahtelin matkan varrelle osuineisiin putiikkeihin, ja siellä näin tämän aika ihananaisen istuimen. Saa nähdä olisiko se oiva tuliainen itselle?! Tosin rinkkani voi olla hieman liian ahdas, mutta you'll never know... Tykkään väreistä, yhdistämisestä, muodosta ja istumatuntumasta! Oikein hyvä.

Myöhemmin tutkin mikä tuoli tämä oikein on, ja selvisi, että se on hollantilaista käsialaa. Bueno! Entistä vakuuttavampi syy pääätyä matkamuistoksi! ;) Kyseessä on hollantilaisen Zuiverin tuolimalli "Eleven". Löytyy värikkäämmän versionsa lisäksi valkoisena, mustana sekä musta/harmaana, ja kovin miellyttäviä vaihtoehtoja nämäkin!

This colorful, happy and comfortable chair is from Zuiver, the Dutch "wholesale company for all your contemporary products in interior design" as they describe themselves. It really pleases me. Besides the coloured one you can found "Eleven" also in less colored style, in white, black or black/grey.

Kuvat / pictures: www.zuiver.com

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

A day trip to the Hague

Haag vei hieman sydäntäni. Extemporena päiväreissu sinne, sillä sijaitsee vain puolentunnin junamatkan päässä Rotterdamista. Sen verran olin perehtynyt, että Scheveningen hiekkaranta on melko valloittava, ja vaikka parhaimmat rantakelit ovatkin edessäpäin, päätin ensimmäisenä perille päästyäni suunnata sinne. Taisin hengailla aika tovin ihan vain kuunnellen meren huminaa ja aaltoja sekä muutamaa surffaria (aika urheita näillä keleillä mielestäni!) seuraillen. Suosittelen kohdetta ehdottamasti vuoden ajasta riippumatta!

Rannalla oli rakennelma, joka vaikutti hyvin autioituneelta (kuten iteasiassa koko ranta, vaikka se olikin houkutellut runsain määrin ulkoilijoita sekä innokkaita wuffeja paikalle). Kotiin palattuani googlesivistin itseäni ja ilmeisemmin tornia hyödynnetään lähinnä benji-hyppyihin, mistä hollanninkielinen teksti BUNGY kyljessä siis kertoo. Uusi sana opittu!:D Voit tsekata kuvia netistä, aika hurjaa; ja vaikka joskus olen pienen hypyn hypännyt, saattaisin tuon jättää välistä..ehkä.

Niin ja sydäntä vei lisäksi pikku kadut ja putiikit sekä tunnelmallisen oloiset kuppilat, joiden ryppäitä olen Rotterdamissa hieman kaivannut! Joko nyt vain osuin sattumalta niiden äärelle, tai sitten niitä ei todella ole niin keskitetysti täällä. Niin sanotut varsinaiset kaupungin tunnetuimmat kohteet jäi vähemmälle tarkkailulle, koska aika loppui kesken. Fiilistelypäivä <3

A day trip to Hague is a nice excursion from Rotterdam. Though you can easily spend more than only one day there... There are again several train connections between the cities and the turn and return ticket costs about 10 euros. I recommend to visit the Scheveningen beach regardless of the weather! Really almost a breathtaking spot. You can reach the beach from the city center by tram number 1 and traveling till the tram stop "Kurhaus". Of course the city offers many more places to explore; this time I just didn't have time for all that :) One thing more I enjoyed a lot was just accidentally finding nice cozy quarters, shops and cafes..

lauantai 24. tammikuuta 2015

The reason

Suurimmalla osalla tieto onkin, mutta "syy" Hollanninvisiitille on artesaaniopintoihin liittyvä työjakso Studio LileSadissa. Mitenkään selkeänä päämääränä ei ollut niin Hollanti kuin ei myöskään kyseinen yritys, mutta olen kovin iloinen löydöksestä. Eli toiveena oli paikka, jossa pääsen näkemään erityisesti kankaanpainamista sekä suunnittelun että tuotannon näkökulmasta ja tietysti kaikkea muuta aiheeseen sekä alaan liittyvää. Paikka löytyi ystävägallupin kautta, eli hyvin sattumanvarainen vinkki ja sen jälkeisen yhteydenoton sekä työnäytteiden lähettämisen kautta sain tervetulotoivotuksen Rotterdamiin. Ennen juuri tämän paikan löytymistä mietin, että ulkomaillakin voisi olla mielenkiintoista alaan tutustua, mutta ei vain ulkomaiden takia, vaan paikan tulee oikeasti herättää mielenkiintoa ja tarjota itselleni ammatillisesti maukkaita eväitä tähän hetkeen ja tulevaan.

Muutamat ensipäivät takana, ja ne ovat sisältäneet tutustumista ihmisiin ja paikkoihin sekä ensi viikolla koittavien messujen valmistelua. Avoinna vielä pääsenkö itse ko. messuihin konkreettisesti osallistumaan, mutta selvinnee viimeistään viikon sisällä ;)

Tuotekuvissa näette tarkemmin yrityksen tuotteita. Herkkiä ja ilahduttavia kuvailisisin kahdella sanalla. Ja heiltä tosiaan löytyy tekstiileiden lisäksi myös muista materiaaleista valmistettuja käyttö- sekä sisustustuotteita. Studio LileSadin tarinaan ja tuotteisiin pääsette tutustumaan lisää heidän verkkosivuillaan: www.lilesadi.com

During the six weeks I'm doing my internship at Studio LileSadi based in Rotterdam. LileSadi offers original textiles and other interior products. Through the pictures you'll get better idea of their products. More info about the company: www.lilesadi.com
Back home I'm finishing my textile artisan studies this spring and this internship is one part of that. We'll see how the life goes on after that....

Tuotekuvat / Product images © StudioLileSadi.


Tällä viikolla ilmestyneen (ilmestyy 12 krt/v) hollantilaisen aikakausilehden Lindan sisäsivulta löytyy nosto Studio LileSadista. 
You can find a review of LileSadi on this week published dutch magazine Linda!

Getting there


Lentäen Amsterdamiin ja Schipholin kentältä erittäin helppo reitti junalla alle tunnissa Rotterdamiin, ei vaihtoja tms. Me like this! Rotterdamin "Central Station" kuvissa toisiksi ylimpänä. Asuinpaikkaankin löysin ensietsimältä, ja senkin sijainti oikein mainio, noin vartin jaloittelulla on moni kohde saavutettavissa.

Määränpäästä löytyi aika monta paattia, tosiaan täällä kun on Euroopan suurin satama, jonka alueelta löytyy yli 60 kilometrin pituudelta laitureita. Ei huono!

It's really easy to get from the Amsterdam Airport Schiphol to Rotterdam. You can catch a train straight from the airport and no train changes are needed! There are several connections, so no need to worry if you'll catch the train or not, there will always be the next one ;) The trip will last about one hour or less depending of the train you chosed. 

If you want to check the train connections in the Netherlands, you'll find out more here: www.ns.nl/en/travellers/home

tiistai 20. tammikuuta 2015

Ensikohtaaminen


Kontrastia ja mielenkiintoisia spotteja on tarjolla kaupungissa ensimmäisten päivien perusteella. Ensimmäisen kuvan väriloisto on peräisin kauppahallin katteesta, aikas huikea ja asteen verran modernein kauppahalli, jossa olen visiteerannut. Alimmaisena arkkitehti Piet Blomin suunnittelemia Kuutiotaloja ("Kubuswonungen"), herättävät hyväntuulen hilpeyttä ainakin minussa :)